Hoe kun jij het beste online daten?

We zitten weer eens in een lockdown. Het is een normale tijd soms al best lastig om een leuke partner te vinden, maar de coronacrisis heeft alles nog een stuk moelijker gemaakt! Al twee jaar lang zijn cafés, kroegen en discotheken het grootste gedeelte van het jaar gesloten, terwijl dit typisch plekken zijn waar je een geliefde kunt vinden. Gelukkig zijn er nog andere manieren om de juiste partner te vinden, heb je wel eens gedacht aan online daten? Op deze manier kun je heel gemakkelijk een date scoren, zelfs in deze verschrikkelijke corona tijden!

Wat is online daten

Sommige zijn misschien wel goed bekend met wat online daten is, er zijn echter eveneens genoeg mensen die geen idee hebben wat het allemaal inhoudt. Voor die laatste categorie volgt hier een uitleg. Online daten is een vorm van daten waarbij je elkaar niet fysiek ontmoet maar digitaal. Dit kan zowel via de telefoon als de computer. Er zijn aan de ene kant apps die je kunt gebruiken, maar aan de andere kant ook websites. Elke app of website heeft verschillende functionaliteiten en spreekt tevens vaak een andere doelgroep aan. Er is dus genoeg keuze, kies voor iets dat goed past bij jou als een persoon!

Wat zijn de voordelen van online daten

Online daten heeft verschillende voordelen. Sommige mensen proberen het en willen nooit meer iets anders. Natuurlijk blijft het einddoel natuurlijk altijd een fysieke ontmoeting. Echter, het is erg leuk en handig om iemand op het internet te leren kennen. Hieronder zullen wij een aantal voordelen van online dating bespreken.

Je hoeft er je huis niet voor uit te komen!

Een van de voor de hand liggende voordelen is dat jij er je huis niet voor hoeft uit te komen. Dit klinkt simpel gezegd, maar het is wel degelijk een heel groot voordeel. Wanneer jij bijvoorbeeld uitgaat zal je als vrouw zijnde je eerst op moeten tutten. Dit is flink wat werk waar je niet altijd zin in hebt. Voor mannen, die toch wat minder tijd aan hun uiterlijk besteden, geldt ook dat ze tenminste een douche moeten nemen! Het kan zijn dat je hier helemaal geen zin in hebt.

Natuurlijk moet je wanneer je uitgaat ook voor vervoer regelen. Met name op het platteland kan dit nog wel eens een probleem zijn. Elke discotheek is alleen maar met de auto bereikbaar, je bent daardoor genoodzaakt om een BoB te regelen. Hier hebben de meeste mensen natuurlijk geen zin in, waardoor het vaak al moeilijk is om zelfs een uitgaansgelegenheid te bereiken. Je wilt natuurlijk ook niet met een slokje op gaan rijden, wat heel erg gevaarlijk kan zijn. Wanneer jij doet aan online daten is dit allemaal geen probleem! Je bespaart natuurlijk ook flink wat geld, je hoeft niet te betalen voor dure drankjes en entreebewijzen.

Je kan je toekomstige date goed bekijken voordat je contact legt

Een ander voordeel van online daten: je kan iemand en zijn of haar profiel heel goed bekijken voordat je contact legt. In het echt moet je afgaan op iemands uiterlijk wanneer je hem of haar aanspreekt, althans wanneer je deze persoon nog niet eerder ontmoet hebt. Het kan zo maar zijn dat het erg tegenvalt en diegene een heel vervelende persoonlijkheid heeft. Je hebt dan tijd verspild aan een ongemakkelijk gesprek, buiten dat kan het soms ook heel ongemakkelijk zijn. Wanneer je doet aan online daten kun jij op je gemakje de foto’s bekijken, en het profiel doorlezen. Zo heb je een goed beeld van de persoon voordat je het eerste contact legt. Je weet precies wat zijn of haar hobby’s zijn, wat ze doen qua werk en welke opleiding ze hebben genoten. Vaak kun je eveneens zien in welke plaats ze wonen.

Ben jij heel verlegen? Dan is online daten iets voor jou!

Sommige mensen vinden het heel moeilijk om onbekende aan te spreken. Zij zijn erg verlegen. Dit is volkomen normaal en niet iets om je voor te schamen. Vervelend is het natuurlijk wel. Wat kun je hier aan doen? Online daten is het antwoord. Veel mensen hebben toch een stuk minder zenuwen om iemand online te benaderen, daarom is het de perfecte oplossing als jij last hebt van je zenuwachtigheid.

Een gesprek afkappen is minder ongemakkelijk

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, een gesprek of een date die heel stroef en ongemakkelijk verliep. Je wilt op dat moment het liefst je zo snel mogelijk uit de voeten maken. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen vinden het moeilijk om een einde te breien aan een lastig gesprek. Dit is online veel makkelijker. Als het niet lekker loopt dan bloedt het gesprek vanzelf dood, op een natuurlijke en niet ongemakkelijke manier.

Jij kan reageren wanneer je wilt

Een ander voordeel van online daten: je kan reageren wanneer je wilt. Dit is natuurlijk heel erg fijn. Je kunt bijvoorbeeld in de pauze op werk als je niks te doen hebt een leuk gesprekje aanknopen. Of thuis wanneer je in bed ligt. Het is ook volkomen normaal om niet te reageren als je het druk hebt. Jij kan dus zelf bepalen op welk moment het jou uitkomt om het gesprek aan te gaan.

Vind mensen die dezelfde interesses hebben!

Wanneer je uitgaat dan ga je naar een gelegenheid waar talloze verschillende mensen komen, aan de ene kant heeft dit natuurlijk zo zijn charmes, maar aan de andere kant wordt het soms wel moeilijk om de juiste date te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld homoseksueel bent dan is de kans groot dat de mensen die jij ontmoet dit niet zijn. Er zijn nou eenmaal meer hetero’s dan homo’s. Met online daten kun jij websites bezoeken waar alleen maar gelijkgestemden zijn, of het nou gaat om geaardheid of andere seksuele voorkeuren. Ben jij bijvoorbeeld een swinger of hou je van SM, dan zijn er genoeg mogelijkheden op het internet. Er zijn ook websites waar juist mensen komen die alleen op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Wij denken dat jij nu wel overtuigd bent van de voordelen van online dating. Er zijn talloze verschillende apps en websites. Ons advies is om goed onderzoek te doen, en na te gaan of een bepaalde website goed bij jou past!