De beste uitgaansgelegenheden in Nederland

Tegenwoordig is online daten erg populair. Er zijn talloze dating apps en online dating websites. Hoewel dit natuurlijk heel gemakkelijk is, en het ook fijn is dat dit soort mogelijkheden aanwezig zijn, is de beste manier om een goeie date te vinden nog steeds het bruisende uitgaansleven. Veel mensen hebben nog steeds de voorkeur om andere in het echt te ontmoeten. Dit praat natuurlijk veel makkelijker, en op die manier leer je een ander een stuk beter kennen dan op het internet. Echter, waar moet je naartoe gaan wanneer je op zoek bent naar een leuke date? Wij hebben in dit overzicht op een rijtje gezet wat de leukste uitgaansgelegenheden in Nederland zijn. Lees vooral verder!

De leukste uitgaansgelegenheden in Utrecht

Utrecht is een van de beste plekken om uit te gaan in Nederland. Het ligt namelijk in het midden van het land. Hierdoor is het voor iedereen makkelijk te bereiken. Dit is natuurlijk wel zo handig. Maar dit is niet de enigste reden om Utrecht met een bezoekje te vereren. Er zijn ook hele leuke uitgaansgelegenheden waar je zeker een leuke date kunt scoren.

Tivoli

Tivoli is een van de bekendste discotheken/muziekcentra. Er wordt hier niet alleen veel gefeest, er zijn ook talloze artiesten die optredens geven. Eigenlijk is Tivoli alles in een. Je kunt er bijvoorbeeld ook eten in hun restaurant. Er is een café, en er is ook vaak livemuziek. De entree is vaak gratis, wat ook enorm gunstig is. Dit establishment is over het algemeen geopend tussen 21:00 en 03:00. Je kunt op hun website zien wat er de komende tijd zoal op de planning staat.

Kroegen en danscafés

Utrecht staat vooral bekend om de talloze kroegen en danscafés die je er kunt vinden. Het heeft een erg aimabel karakter. Hoewel je natuurlijk wel van die drukte moet houden. De meeste kroegen en danscafés bevinden zich rondom het Neude en Janskerkhof. Wat zijn bekende adresjes? Op het Janskerkhof heb je De Hofman en Het Pakhuis. Wanneer je van het Janskerkhof naar het Neude loopt kom je langs Het Gras van de Buren, dit is tegenwoordig ook een hele populaire tent. Eenmaal op het Neude aangekomen kun je bij de Beurs langs gaan, ook een absolute topper. Tenslotte kun je ook nog een bezoekje brengen aan de Nobelstraat. Hier zien ook veel leuke tentjes te vinden. Heerenplein is hier een goed voorbeeld van.

Utrechtse discotheken

Hoewel er niet veel discotheken zijn in Utrecht, zijn er wel een aantal goede. Deze moet je zeker een keertje bezoeken. Winkel van Sinkel is een goed voorbeeld. Dit is overdag een leuk café/eetgelegenheid. Je kunt lekker op het terras zitten, maar er is ook een mogelijkheid om uitgebreid te dineren. In het weekend zijn er meestal thema feesten. Je hebt bijvoorbeeld 80’s en 90’s feesten, maar er zijn ook regelmatig Latin party’s. Ook zijn er af en toe techno feestjes.

Een andere bekende discotheek is Club Poema. Hier zijn op dinsdagen vaak feestjes voor internationale studenten. Je hebt er ook regelmatig techno feestjes. Dat is wel een muziekstijl waar je van moet houden, maar wanneer je dit leuk vindt dan zit je bij Club Poema dus wel goed.

Er zijn ook een aantal panden aan de oude gracht waar regelmatig gefeest wordt. In de loop der jaren hebben hier heel veel verschillende establishments gezeten. Hoewel dit dus vaak verandert, zijn er dus altijd wel een aantal opties waar je terecht kunt.

Amsterdam, de (uitgaan) hoofdstad van Nederland!

Amsterdam is niet alleen de officiële hoofdstad van Nederland. Het is ook absoluut de beste plek om uit te gaan. Je hebt hier namelijk verreweg de meeste cafés, kroegen en discotheken. Dit komt voor een groot deel omdat er natuurlijk heel veel toerisme is in Amsterdam. Alle uitgaansgelegenheden verdienen goudgeld aan deze toeristen. Toch is het hierdoor ook erg leuk om een keertje uit te gaan in Amsterdam. Je hebt goede kans dat je een toerist aan de haak slaat. Wanneer jij op iets exotisch valt, dan is dat natuurlijk hartstikke leuk.

Veel toeristen komen naar Amsterdam omdat er veel meer mogelijk is dan in hun eigen landen. Je hebt natuurlijk veel coffeeshops die eigenlijk gewoon legaal zijn. En je hebt natuurlijk de wallen, waar je een prostituee kunt bezoeken. Hoewel Amsterdam bekend staat om de wiet en de hoeren, is er zoveel meer te doen. Eigenlijk is er in Amsterdam voor iedereen wel wat. De meeste uitgaansgelegenheden, waar je zeker een date kunt scoren, begeven zich rondom Rembrandtplein en Leidseplein.

Claire

Claire is een nieuwe club op het Rembrandtplein, waar je tot in de late uurtjes een poging kan wagen op de dansvloer. Vroeger heette deze club studio 80. Dit was een iconische nachtclub. Laten we hopen dat Claire ook kan uitgroeien tot zo’n iconische gelegenheid. De toekomst zal dit uitwijzen, maar ze zijn in ieder geval goed op weg!

Café Nol

Dit is een echte typische Amsterdamse kroeg. Het staat in de Jordaan, wat vroeger een typische Amsterdamse volksbuurt was. In deze kroeg worden allerlei smartlappen gedraaid. Er wordt heel lekker bier getapt. Het is dus echt een typisch Hollands feestje. Wanneer Andre Hazes nog zou leven, dan zou je echt verwachten dat hij ook dit soort gelegenheden zou bezoeken! Er wordt vaak luidkeels meegezongen met allerlei hits. Het is een gezellige en dolle boel!

Chicago Social Club

Een andere topper in Amsterdam: Chicago Social Club. Deze club bevindt zich op het beroemde Leidseplein. De Chicago Social Club is zeker een van de bekendste gelegenheden op het Leidseplein. Het is heel druk, maar ook heel gezellig. Je hebt zowel een club als een bar gedeelte. Er zijn ook veel toeristen te vinden. De club is verdeeld over twee verdiepingen. Je hebt ook een grote uitgebreide bar om aan te hangen. Je kunt hier sowieso een leuke date scoren!

Natuurlijk zijn er niet alleen in Utrecht en Amsterdam leuke uitgaansgelegenheden waar je een leuke date kunt vinden. Haast iedere stad heeft wel een aantal leuke discotheken en kroegen. Groningen en Maastricht zijn bijvoorbeeld erg populair. Ook Eindhoven heeft een leuke steeg vol met kroegen. Verder zijn Rotterdam en Nijmegen ook heel leuk om een keer naar toe te gaan.