De beste festivals om een date te vinden!

Online dating wordt steeds populairder. Toch vinden nog steeds de meeste mensen een date in het ‘echt’. Bijvoorbeeld in de discotheek, of op hun werk of studie. Een andere uitstekende plek om een date te scoren is een festival.

Waarom is een festival een uitstekende plek om een date te vinden? De stemming op een festival is altijd uitgelaten. Mensen zijn in de juiste stemming. Verder duurt een festival de hele dag, soms meerdere dagen. Je hebt dus meer tijd om iemand te leren kennen, waardoor een festival een heel geschikte plek is om een date te vinden.

Tegenwoordig zijn festivals heel populair. Je hebt dus heel veel keuze. Maar omdat er zoveel keuze is, wordt het soms ook moeilijk om het juiste festival te vinden. Wij hebben in dit artikel op een rijtje gezet wat de leukste festivals zijn tijdens de zomer van 2022.

Guilty Pleasure (9 en 10 juli)

Dit mooie festival duurt twee dagen. De locatie is Gaasperplas in Amsterdam. Er zijn heel veel verschillende muziekstijlen, er is dus voor iedereen wel wat. Er worden vooral veel liedjes gedraaid uit de 80’s, 90’s en zeroes. Lekker nostalgisch dus, je hoort hier alleen maar gouden ouwe plaatjes.

Awakenings Summer Festival (29, 30 en 31 Juli)

Awakenings is natuurlijk een hele bekende organisatie, die grote festivals organiseert. Echter, Awakenings Summer Festival is het grootste. Omdat Awakenings zijn 25ste verjaardag viert, zullen ze dit jaar een editie organiseren die groter en beter is dan alle feestjes die ze hiervoor gehad hebben.

Het festival is daarom uitgeweken naar een gloednieuwe locatie: de Beekse Bergen Hilvarenbeek. Je kunt hier drie dagen lang losgaan. Het is mogelijk om een ticket te kopen waarmee je op de camping kunt verblijven. Het is echter ook een mogelijkheid om een dagticket te kopen. Je kunt zelf beslissen wat je doet. Wanneer jij drie dagen op zo’n festival verblijft dan is het natuurlijk goed mogelijk om iemand te leren kennen en een date te scoren. Er wordt voornamelijk techno muziek gedraaid.

Secret Forest Festival (9 Juli)

Op 9 Juli is er in het noorden ook een leuk feest. Het Secret Forest Festival in Groningen. Het kost maar 40 euro, dus het is helemaal niet duur. Er zijn 5 stages, dus er is meer dan genoeg verschillende muziek te horen. Het festival vindt plaats in het Pagedal, midden tussen de bomen. Een hele mooie locatie dus.

Dekmantel (3 tot en met 7 Augustus)

Heel veel populaire festivals spelen zich af in Amsterdam of de omgeving van onze hoofdstad. Dit geld ook voor Dekmantel. Ook in Augustus zijn er genoeg festivals waar je een leuke date kunt scoren. De locatie van Dekmantel is het Amsterdamse bos. Een hele mooie en sfeervolle plek.

De line-up is ook goed. Er komen talloze bekende artiesten uit de housescene. Er wordt voornamelijk ‘progressive elektronic house’ gedraaid. Er is echter ook genoeg techno om naar te luisteren. Heel veel dj’s draaien graag op dit festival. Ze worden hier namelijk uitgenodigd om niet de laatste hits te draaien, maar om een beetje te experimenteren. Voor een dj is dit natuurlijk heerlijk. En ook voor het publiek, wanneer jij houdt van nieuwe dingen.

Vanwege deze innovatieve en creatieve houding heeft Dekmantel een hele goede reputatie. Sterker nog het is een van de populairste festivals in het land.

Zwarte Cross (14 tot en met 17 juli)

Zwarte Cross is een begrip in Nederland. Veel mensen kennen het festival vanwege een filmpje op dumpert dat een aantal jaar geleden verscheen. Op dit filmpje ziet je een nogal boerse jongen die vertelt over de vrouwen die hij gaat verslinden op dit festival. Een legendarisch en hilarisch filmpje.

Hij heeft echter wel gelijk dat het goed mogelijk is om een leuke date te scoren op Zwarte Cross. Dit festival ontstond in 1997. Het was oorspronkelijk een evenement van de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels. Tegenwoordig is het een krankzinnig groot festival. Er komen 120.000 dagjesmensen op af. Verder zijn er 25.000 campinggasten.

Het festival is echt uniek. Er wordt namelijk niet alleen gedanst en muziek geluisterd. Er zijn ook motor crosses. Vandaar natuurlijk de naam Zwarte Cross. Het draait bij deze crosses echter niet om het winnen, maar puur om de gezelligheid.

Dat geldt ook voor de rest van het festival. Het gaat er heel gemoedelijk aan toe. Er heerst een echte ‘Achterhoekse’ sfeer. Je kunt gewoon jezelf zijn, en het maakt verder niet uit wie je bent.

Mysteryland (26 tot en met 28 Augustus)

In Augustus kun je weer naar Mysteryland gaan. Dit is een heel groot en bekend festival. Er zijn maar liefst 16 podia. Verder komen er 300 artiesten! Het festival speelt zich af bij het Haarlemmermeer. Het festival trekt een brede doelgroep aan. Dit komt omdat er veel verschillende soorten muziek wordt gedraaid. Er is hip-hop, hardcore maar ook techno en andere dancemuziek. De line-up is altijd sterk. Vooral wat de dj’s betreft. Een leuke date kun je hier zeker vinden.

Thuishaven

Ook dit festival is erg bijzonder, en hoort daarom zeker thuis in dit lijstje. Het nadeel van veel festivals is dat ze maar een dag of een weekend duren. Thuishaven wordt echter elk weekend georganiseerd. Je kunt hier dus altijd naartoe gaan om een leuke partner te vinden of een date te regelen.

Elke week kijken de organisatoren van dit festival of de weersvoorspelling goed is. Wanneer het niet regent, dan laten ze het festival doorgaan. Er komen ook elke week leuke artiesten zoals Dimitri of De Sluwe Vos. Amsterdam is de locatie waar het Thuishaven festival zich elk weekend afspeelt.

De Leuke Festival (16 Juli)

Een heel leuk festival in Utrecht is, de naam zegt het al, ‘De Leuke Festival’, hier worden allerlei soorten muziek gedraaid. Van hip-hop tot dancehall. Maar je kunt ook naar pop en disco luisteren. Kortom, er is voor iedereen wel wat. De organisatie omschrijft het festival zelf als een polonaise zonder einde.

De zomereditie van Sneeuwbal Winterfestival 23 juli

Normaal gesproken is het Sneeuwbal Winterfestival in de winter. Echter, dit jaar ging het niet door vanwege de coronamaatregelen. Daarom heeft men besloten om het festival dit jaar in de zomer te organiseren. Een leuk festival in het midden van het land.